Deelnemen

Nieuws

Gambia vanaf 16 februari:

De kleurcode van het reisadvies voor Gambia is geel. U kunt reizen naar Gambia. Let op: de veiligheidssituatie is anders dan in Nederland. Bereid uw reis daarom goed voor. Er zijn inreisbeperkingen voor reizigers uit Nederland door corona.

Spanje vanaf 21 februari:                                            

 De kleurcode van het reisadvies voor Spanje is groen. U kunt reizen naar Spanje, maar let op: er zijn inreisbeperkingen voor reizigers uit Nederland door corona.

België Vanaf 23 februari: 

De kleurcode van België is groen. Lees het hele reisadvies om te zien wat dit voor u betekent. Vanaf 1 maart 2022 is in België de geldigheid van het herstelbewijs 5 maanden (150 dagen) als toegangsbewijs. 

Frankrijk Vanaf 1 maart: 

code van het reisadvies voor Frankrijk is groen. U kunt reizen naar Frankrijk maar er zijn inreisbeperkingen voor reizigers uit Nederland.

Gambia vanaf 7 maart:

De kleurcode van het reisadvies voor Gambia is geel. Lees het hele reisadvies om te zien wat dit voor u betekent.Geel: let op, er zijn risico's

De kleurcode van het reisadvies voor Gambia is geel. U kunt reizen naar Gambia. Let op: de veiligheidssituatie is anders dan in Nederland.

Bereid uw reis daarom goed voor. Er zijn inreisbeperkingen voor reizigers uit Nederland door corona.

België vanaf 7 maart:

De kleurcode van België is groen. Lees het hele reisadvies om te zien wat dit voor u betekent.

De kleurcode van het reisadvies voor België is groen. De veiligheidsrisico’s zijn vergelijkbaar met die in Nederland.

​Naar België? Lees meer over de coronamaatregelen in de rubriek Coronavirus.

Spanje vanaf 21 maart:

Marokko vanaf 1 april :

Rood: niet reizen

Oranje: alleen noodzakelijke reizen

Geel: let op, er zijn risico’s

Inreismaatregelen

Om Marokko in te mogen reizen gelden de volgende inreismaatregelen:

Maatregelen bij aankomst in Marokko

Bent u positief getest na binnenkomst?

Wanneer u bij aankomst in Marokko positief blijkt te testen dan gelden de volgende maatregelen:

Lees meer informatie op de website van de ONDA (Office National des Aeroports) (informatie in het Engels).

Vertrekhavens veerboten naar Marokko

Het is bij ons nog niet bekend wanneer de veerboten van of naar Marokko weer gaan varen. Neem hierover zelf contact op met de veerdienstmaatschappij.

Algemene  coronamaatregelen in Marokko

De Marokkaanse overheid heeft coronamaatregelen ingesteld zoals:

Voor vragen over het coronavirus in Marokko heeft het Marokkaanse ministerie van Gezondheid een speciaal telefoonnummer geactiveerd: 080 100 47 47 (24 uur per dag, 7 dagen in de week bereikbaar). Dit nummer kan niet vanuit het buitenland worden gebeld. Men spreekt Engels, Frans en Arabisch.

Testlocaties in Marokko

Zie voor meer informatie over de testlocaties in Marokko de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken (informatie in het Engels).

Marokko vanaf 4e maandag april:

Het Koninkrijk Marokko heeft aangekondigd dat het heeft besloten de grenspost van Guerguerat te heropenen voor verkeer tussen het land en Mauritanië; Vanaf deze 4e maandag van april.

Op grond van dit besluit is de hervatting van het verkeer van personen en goederen in beide richtingen toegestaan ​​na een onderbreking van ongeveer 18 maanden, als onderdeel van de maatregelen om de epidemie van "Covid-19" te voorkomen, zoals een officiële bron in Rabat aangaf dat de terugkeer Het verkeer van mensen en goederen door Guerguerat zal geleidelijk verlopen, afhankelijk van het werktempo van de gezondheidsprocedures voor het verkeer van mensen.

De eerste bootovertocht  Marokko -Spanje in beide richtingen moet plaatsvinden op 7 april.

https://www.antwerpenbanjul.com/cms/bestanden/cms_dir/editor/files/WhatsApp%20Image%202022-04-08%20at%208_56_16%20PM.jpeg

 

https://www.antwerpenbanjul.com/cms/bestanden/cms_dir/editor/files/WhatsApp%20Image%202022-04-08%20at%208_56_17%20PM%20(1).jpeg

Mauritanië vanaf 5 april:

https://www.antwerpenbanjul.com/cms/bestanden/cms_dir/editor/files/WhatsApp%20Image%202022-04-07%20at%2010_16_09%20PM.jpeg

 

 

 
^