Deelnemen

Bijilo. Inrichting SOA laboratorium

Bijilo Medical Center / Ziekenhuis (BMC) is een niet-gouvernementele gezondheid faciliteit met het doel van het verstrekken van uitgebreide en betaalbare kwaliteit van medische diensten aan alle in Gambia. BMC is non-profit georiënteerd. Maar de kosten moeten worden verhaald op duurzaamheid te verzekeren en capaciteitsopbouw te bevorderen. Door middel van een reeks gecoördineerde steun, Dr. Musa Touray, een Gambiaanse burger die in Europa en de Verenigde Staten opgeleid, gevestigd in het ziekenhuis in 2002.

Sterke punten van het ziekenhuis zijn de kwaliteit van de zorg en aandacht voor elke patiënt. Wij werken alleen met gecertificeerde en geteste medicijnen, geïmporteerd uit Europa. Dit garandeert een optimale behandeling van onze patiënten. Bijilo Medical Center probeert zijn best elke dag een hoge mate van zorg die voor iedereen toegankelijk is behouden. Hiervoor is een betrouwbare stroomvoorziening is een noodzaak en zal de geleverde zorg in lijn met de verwachtingen van de patiënt te houden. De droom van het ziekenhuis was om zelfvoorzienend in energiebehoefte te worden door installatie van zonnepanelen, energiezuinige apparatuur en energiezuinige verlichting. Met de oktober Challenge kon men uit de veiling donatie van team De Brabantse Zandhaasjes (1712) zonnepanelen laten installeren.

Bijilo Medical Center heeft een goede reputatie en ontvangt zowel nationale als internationale patiënten. De hoge standaard van zorg is voor een deel te wijten aan de diverse teams. Wij werken met medewerkers uit Gambia en andere West-Afrikaanse landen als Sierra Leone, Guinee en Nigeria. Daarnaast hebben we een arts uit Nederland.

BMC ondersteunt medewerkers die staan te popelen om te leren door het creëren van mogelijkheden voor hen om zich binnen onze organisatie te ontwikkelen. BMC heeft steun verleend aan verscheidene medewerkers en konden ze naar een hoger niveau van het onderwijs te krijgen. Bovendien ontving BMC vele jonge gemotiveerde Gambianen die geïnteresseerd zijn in het werken in de gezondheidszorg. Deze jongeren begonnen als stagiaires en konden uitgroeien tot de positie van de verpleegkundige begeleiders.

Het is in dit verband dat we het BMC personeel willen informeren over seksueel overdraagbare aandoeningen. Deze kwestie is nog steeds zeer urgent in het ziekenhuis en moet serieuze aandacht krijgen.

BMC wil een betrouwbare en kwalitatief hoogwaardige laboratoriumtest eenheid waar kan worden getest op soa zoals chlamydia, hepatitis B, Gonorroe, enz. Medicatie kan effectiever worden voorgeschreven wanneer de diagnose is spot-on.

Met nauwkeurige testen en behandeling, kunnen er minder Gambianen met seksueel overdraagbare infecties die onbehandeld blijven. Dit zal de gezondheidstoestand van deze groep patiënten baat. In combinatie met de doelstelling  hoopt het ziekenhuis op een verhoging van het aantal patiënten die bereid zijn om te testen en worden behandeld voor seksueel overdraagbare infecties te zien.

Verpleegkundigen worden opgeleid op het specifieke gebied van begeleiding en behandeling. BMC personeel, waaronder apothekers en laboranten, zal worden gesensibiliseerd over hoe je een ethisch en cultureel juiste aanpak in zowel de verdachte en bevestigde gevallen nemen. Verpleegkundigen zullen leren hoe om de symptomen te herkennen en wat voor soort behandeling opties beschikbaar zijn. Laboratorium personeel zal leren hoe je verschillende soorten tests uit te voeren in vertrouwelijkheid. Apothekers zullen leren over de behandeling opties.

Door te rijden voor dit project help je het test labo te verwezenlijken.

Voor donaties kunt u via onderstaande e-mail adressen contact opnemen. Mocht u geïnteresseerd zijn een materiele donatie te doen, BMC zou zeer gebaat zijn met 2 koelkasten voor het bewaren van medicatie en vaccins (A++ of A+++ certificering) en verlichting voor het ziekenhuis (Spaar- of Ledverlichting): 60cm TL-buizen en/of E27 fitting.

Voor meer informatie en/of bijdragen kunt u contact opnemen met Dr. Musa Touray, drmusa@bijilomedical.org 
of Dr. Menno Bakker en Ellen Somers drmenno@bijilomedical.org

www.bijilomedical.org

Editie Startnummer Veilingopbrengst Cash donatie    
3 oktober 2015 1712 € 1744,00 € 0,00
1 oktober 2016 1908 € 3240,00 € 0,00
Totaal   € 4984,00 € 0,00  

€ 4984,00

Terug
^