Deelnemen

Daranka-Lamin Village. Afbouw Kingstom prive Nursery School en Basic school

Deze privat school is gelegen op 50 mtr. Van de Mandinary High Way. De kleuters uit de omgeving moesten de drukke weg oversteken om de school te bereiken. Daarbij vielen jaarlijks vele doden. Daarom is deze nursery school in 2005 opgericht door Mr. Tommy en zijn vrouw Elisabeth. Zij werkte op een andere school en met haar salaris heeft ze de oprichting van dit schooltje bekostigd. Een jaar later stierf haar man aan malaria, maar ze beloofde hem op zijn sterfbed de school verder te zetten ter nagedachtenis aan hem. 
De school startte met tien kinderen maar telt nu al meer dan 325 kinderen.
Het probleem is dat het schoolgebouwtje op gehuurde grond staat. De eigenaar wil het niet verkopen. Nu zijn er plannen om een nieuw schooltje te bouwen op een stuk grond dat aangekocht en al bijna afbetaald is.
De schoolinspectie heeft onlangs laten weten tevreden te zijn over de manier van les geven, maar er moet hoognodig iets aan de toilet voorzieningen gedaan worden.

Met de Challenge van oktober 2013 kreeg het project de veilingopbrengst van de voertuigen van de teams 3 op reis (1520)en Potvis 2 (1516). Team LOC@Zwijndrecht (1501) zamelde 27241 Euro in waarvan dehelft toegezegd werd aan dit project. Openheid hierover is door geen van de partijen gegeven. Het Nederlandse echtpaar Peter en Tiny Volkers is naar eigen zeggen, na hun pensionering opnieuw gaan werken om het project financieel en fysiek te steunen. Op vrijdag 25 oktober 2013 legden ze de eerste steen en werd het schoolgebouw in rap tempo uit de grond gestampt.
Intussen staat er een prachtig schoolgebouw mede tot stand gekomen uit de opbrengsten van de Challenge.
Met de oktober 2014 Challenge reden de teams (1602-1604-1609) voor dit project. Maar ook sommige andere deelnemende teams doneerden hun bijdrage voor dit project.
De boven verdieping wordt klas voor klas af gemaakt. 
In Juni, na de Graduation,komen de eerste leerlingen naar “boven”. 
Ook een wens is Zonnepanelen zodat er stroom is voor een computer en een printer voor de schooladministratie.
Verder moeten er nog meerdere klaslokalen worden voorzien van banken.
De grond achter de school behoord nu ook bij het KingsTom complex. T.z.t moet het hele schoolterrein ommuurd worden voor de veiligheid van de kinderen en om ongewenst vee buiten te houden. Op een gedeelte van het perceel wil men een “vrouwentuin voor de lokale bevolking “aanleggen. 
Het echtpaar Volkers, wiens naam intussen in grote letters op de gevel prijkt, lijkt de enige sponsor te zijn. Hierdoor worden de andere teams schromelijk te kort gedaan.
Het project nadert zijn voltooing, maar door de mistige berichtgeving kan er niet meer voor dit project gereden worden.

Kingstom Nursery School
Lamin Daranka, Combo North,
West Coast Region
Contactpersoon: Elisabeth Jarju
E-mail : elisabethjarju@yahoo.com
Tel: (220) 7026372/9757227
Bank account: 11278242601 Swift code : TBLT GMGMG

 

 

 

 

 
Editie Startnummer Veilingopbrengst Cash donatie    
Totaal   € 0,00 € 0,00  

€ 0,00

Terug
^