Deelnemen

Madina Talokoto. Plaats voor kinderen met beperkingen

Steun aan kinderen met beperkingen in Brikama Area, Combo East district

Doel:

Het doel van Stichting Talokoto Nederlandis het ondersteunen van kinderen met een beperking of handicap in The Gambia, meer speciaal in de Brikama Area, Combo East. We doen dit vanaf 2012. Kinderen met beperkingen worden in Gambia vaak weggestopt, omdat ze worden gezien als een vloek van “boven” of uit schaamte. Hierdoor hebben deze kinderen weinig kans op een goede ontwikkeling. Hulp aan deze kinderen en hun directe omgeving, is meer dan nodig, om deze kinderen vooral in eigen land een betere toekomst te geven.

Via onze Gambiaanse stichting Laliya Care The Gambia steunen we vanaf 2017 kinderen thuis bij hun ouders of voogd. We zorgen voor voldoende voedsel, voor een goed onderdak, medische zorg en eventueel hulpmiddelen als een rollator. Wanneer deze kinderen kunnen leren, gaan ze naar een passende school gaan en zorgen we indien mogelijk ook voor een vakopleiding. Dit alles met het doel de kinderen zo zelfstandig mogelijk te maken, zelfredzaam dus. Daarnaast ondersteunen we indien nodig ook het gezin waarin het kind woont.Op deze manier zorgen we voor verandering in de leefomstandigheden van deze kinderen en kunnen ze opgroeien tot mensen die geloven in zichzelf en waardevol zijn voor hun naaste omgeving.

Met de oktober 2014 Challenge is een auto in ontvangst genomen van team Art of Rescue (1612). Dit team bracht een prachtige Landrover Discovery naar Gambia, samen met een volledige garage uitrusting voor deze auto. Helaas is deze auto door de lokale overheid geconfisqueerd en niet meer in ons bezit.

Spreekt dit project u aan, dan vragen wij u mee te doen met de Challenge Antwerpen – Banjul oktober 2019, en uw voertuig of de opbrengst van uw voertuig te doneren aan Laliya Care The Gambia.

De kinderen wonen in een vrij uitgestrekt gebied rondom Brikama en de dorpen ten oosten van Brikama. Brengt u een geschikte auto naar Gambia, dan gaat die gebruikt worden door medewerkers van Laliya Care. De auto wordt dan gebruikt bij het bezoeken van de kinderen door de manager en of verzorgster. Dit om te overleggen en te zien wat de thuissituatie van de kinderen biedt, om voedsel te brengen, hun scholen te bezoeken. Ook kan de auto gebruikt worden voor vervoer van allerlei hulpgoederen, bezoek aan arts of hospitaal. 

Is de auto bestemd voor de veiling, dan zal de opbrengst worden besteed aan de ondersteuning van kinderen, nieuwe kinderen met beperkingen die we in de omgeving van Brikama zoeken. 

Wordt ons project uw doel, dan vinden wij dit fantastisch, maar eeuwig dankbaar zijn de kinderen, die dankzij uw inzet een menswaardig bestaand krijgen.

Stichting Laliya Care the Gambia, Jiboro, Combo East.

Contactpersoon The Gambia: 

Jiboro Ward Councillor mr. Ousman Hakilima Bah, tel.(+220)3974002emailhakilimafile 1981@gmail.com. BankaccountLaliya Care The Gambia (volgt)

Contactpersoon Nederland:

Jan Duine, tel(+31)617996808 emailanenjand@gmail.com, bankaccount STN NL05Rabo0157066924.

 

Editie Startnummer Veilingopbrengst Cash donatie    
1 oktober 2016 € 0,00 € 0,00
5 oktober 2019 € 0,00 € 0,00
Totaal   € 0,00 € 0,00  

€ 0,00

Terug
^