Deelnemen

Sanghajor, Bijstand voor de uitvoering van water faciliteiten, en omheining schooltuin.

Sanghajor is gelegen in het Foni Kansala district in de West Coast regio, en heeft 1500 inwoners.

Beschikbaarheid van schoon drinkwater zal sterk het risico van door vervuild water overgebrachte ziekten in de gemeenschap verminderen. Ook zal de beschikbaarheid van schoon drinkwater de opbrengsten van gemeenschappelijke tuinen bevorderen waardoor de verbetering van de economische status van de gemeenschap te verwachten is.

1. Samenvatting:

 De school richt zich op de uitdagingen voor de toekomst en zich staat te stellen deze verandering in deze gemeenschappen te brengen, in het bijzonder het verstrekken van een uniforme opleiding en agrarisch onderwijs, die het mogelijk maakt het leren van een kind om naadloos over te gaan van de klas naar de tuin. Dit biedt de mogelijkheid voor kinderen om dingen te  zien gebeuren, enthousiast te maken door er over te schrijven en het mogelijk maken ze met behulp van hun denken en creativiteit de voeling met de complexe systemen in de natuur te maken.

De school kampt met een behoefte van een boorgat. En het onderhoud van de oude handpomp voor voldoende watertoevoer naar de inkomsten genererende activiteiten uit te voeren in de vorm van landbouw en plantaardige tuinieren als een aanvulling op het school voedselprogramma, School kosten, schermen aan beveiligde schooltuin en de lokalen naar schoolregels te handhaven.

Het ministerie van basis- en secundair onderwijs steunde de school in termen van leraar aanbod en structuur, en ondervond dat de gemeenschap zeer bemoedigend en vastbesloten is.

2. Achtergrondinformatie van het project

De dorpsbewoners rond deze fundamentele cyclus scholen worden vooral gedomineerd door de Jola en Fula en Mandinkas als de minderheid stam. Ze zijn allemaal boeren en verbouwen dezelfde soort gewassen zoals aardnoten, coos, cassave en maïs.

Het was een grote uitdaging voor de kinderen in de gemeenschap die zijn gevonden van de ouders, die het dorp voor een andere gemeenschap moet vertrekken vanuit deze omgeving of om groenere weiden te vinden of te blijven leren van andere elementaire cyclus scholen te zijn gegaan.

Er kwam een briljant idee voor het verzoek om een basis-cyclus die werd opgericht in 1960 en werd later veranderd van lagere basisschool elementaire cyclus school. De inschrijving stond hoog en de problemen van de ouders werd opgelost en opgelucht uit alle frustraties die ze te verduren voor meerdere jaren.

Aanvankelijk werd de school alleen beperkt als de school dorp commissie in staat stellen te gaan op het niveau van de lagere basis en als gevolg van deze huidige expansie, adequate watervoorziening voor de schoolbevolking en de veiligheid is de belangrijkste prioriteit.

3. project beoogde doelstellingen

- Bijbrengen van verantwoordelijkheid bij de burgers.

- Transformatie naar moderne agric techniek en kennis van kind tot ouder.

- Uitbreiden buiten de muren van het gebouw naar de tuin en de school boerderij bevatten.

 

4. Project Activiteiten

- Opleidingsprogramma's op landbouwtechnieken

- De voorgestelde bouw van school hek en tuin, boorgat installatie activiteit.

Implementatie 5. Project en beheersplan

- Het senior management wordt ingesteld voor het toezicht op en het assisteren bij alle implementaties inclusief evaluatieverslagen toegezonden aan donoren van het project.

- Het creëren van meerdere mogelijkheden om lessen te nemen buiten, biedt docenten een manier om te helpen hun studenten te begrijpen van een concept of de praktijk van een vaardigheid om zich nog verder te ontwikkelen.

6. Project Outcomes

- Het onderwijs van kracht zal worden gemotiveerd om een gunstige weg te creëren voor een betere toekomst van de kinderen en de gemeenschap.

- Verbetering van het kind voedingswaarden en hoge kennis op te doen door kinderen met de introductie van een moderne agric techniek.

- School tuin wordt geïrrigeerd met hoge opbrengsten met de opbrengst te produceren om te betalen voor de behoeftige kinderen van wie de ouders niet kunnen veroorloven educatieve uitgaven, toegevoegd aan andere bijdragen van de school vereist.

Totale begrotingdie hiervoor is berekend IS D156, 157 / € 3,322. (Euro)

Project management team names and contacts.

1. Mariama .J. Jatta

+220 6230074/+220 9901308. bahamadou31@gmail.com

2. Gabriel Gibba

+220 2028611/+220 9812586. bachilamin12@gmail.com

3. Dawda Bojang

+220 6169647/+220 7789333.      

4. Mustapha Bojang

+220 6511649.

 

Editie Startnummer Veilingopbrengst Cash donatie    
Totaal   € 0,00 € 0,00  

€ 0,00

Terug
^