Deelnemen

Tanji, Uitbreiding zorgboerderij met Care farm project

Voor kinderen met een beperking zijn er praktisch geen voorzieningen in Gambia.   Veel van deze kinderen zitten 24 uur per dag thuis op de compound. Vaak weten de ouders of verzorgers niet eens wat hun kind met een beperking heeft, laat staan wat ze met hun kind kunnen doen of wat aan te bieden. Hier weet de lokale bevolking zich vaak geen raad mee omdat er praktisch geen voorlichting of begeleiding is vanuit de overheid of andere organisaties. Via het Care Farm Project willen we deze kinderen een paar keer per week uit huis halen en een leuke en leerzame beleving aanbieden.

Een deel van de zorgboerderij willen we beschikbaar stellen voor het CARE FARM PROJECT (with animals-gardening-experience-playground for special need childeren), zodat iedereen met zijn of haar kwaliteiten of beperkingen in het project kan deelnemen. De bedoeling is dat het van toegevoegde waardeis voor het kind zelf.         Er zal een ruimte ingericht worden waar deze kinderen deel kunnen nemen aan allerlei belevingsgerichte activiteiten, zoals een schommel, een ballenbad, muziek, spiegels, spelmateriaal, waterbeleving, klimmaterialen, micro-tuinieren etc. De ruimte is al aanwezig, alleen is het van belang om de vloer nog te verharden en de materialen aan te schaffen die nodig zijn om de ruimte dusdanig in te richten.

De zorgboerderij bestaat alweer bijna drie jaar.

Hier werken een aantal jonge mensen met een beperking samen met een begeleider. De zorgboerderij is zelfvoorzienend en de inkomsten komen voort uit de verkoop van baby- en kinderkleding, een bakkerij, een levensmiddelenwinkel, een groentetuin en een machine voor het vermalen van granen. Daarnaast is er in het dorp het al bestaande Bendula Project, waarbij 27 kinderen met een beperking bij betrokken zijn. Dit project is opgezet en wordt ondersteund door ROC Venlo.                                                  Een aantal kinderen van dit project komen niet tot hun recht.Voor deze kinderen willen we een belevingsruimte inrichten op de zorgboerderij.

We verwachten dat met de uitbreiding van genoemde voorzieningen op de al bestaande zorgboerderij, er meer mensen (kinderen) met een beperking kunnen deelnemen aan de activiteiten die aangeboden worden.

De bedoeling is dat de kinderen meerdere keren per week komen en door het gepast stimuleren in hun ontwikkeling, dus zorg op maat, zullen sommige kinderen ook sterker worden. Begeleiding zal hierbij aanwezig zijn.

Door de keuze te rijden voor dit mooie project helpt u met het aanbieden van passende activiteiten voor kinderen met een beperking uit het dorp Tanji en daardoor op een positieve manier bij te dragen aan hun ontwikkeling.

Region: West-Gambia District/ward: Kombo South Village: Tanji

Name of organization: Stichting Future for Young People

Type of organization: Non profit

Address: Gastelepad 2, 5711BS, Someren

Phone: 0031642794428 of 0493-496020

Email:info@futureforyoungpeople.nl

Website: http://www.futureforyoungpeople.nl/boerderij.html

Contact person/project leader

Name: Petra van den Heuvel

Position: Voorzitter

Phone: 0031642794428

Email: info@futureforyoungpeople.nl

Project management team

Name: Alhagie Saho

Position: Manager

Phone: 00220-7796835 of00220-9995726

Email:

Name: Franco Saho

Position: Assistent manager

Phone: 0031633762426 of 00220-2483096

Email: nfasahou@yahoo.com

Bank details (Bank in Gambia )

Trust Bank, Westfield Junction, Serekunda, The Gambia.

BIC : TBLTGMGM112-623943-01

Account number 112-623943-01

Future for Young People Association

 

Editie Startnummer Veilingopbrengst Cash donatie    
Totaal   € 0,00 € 0,00  

€ 0,00

Terug
^