Deelnemen

Toro-Bah, Donatie van een ambulance

Toro-Bah is gelegen in het Lower Badibou district en heeft een inwonertal van 3500, waarvan 2000 vrouwen en 1500 mannen. Hun inkomsten komen in hoofdzaak uit landbouw. Het dorp heeft verder 3 units die inkomsten genereren te weten, de VDC Village Development Commitee, ‘’Galo Mbalado-Ba’’ en de Toro-Bah Baobab Youth Association for Development. De financiën van het dorp staan onder toezicht van de VDC.  Het village Development Commitee heeft zelf de beschikking over 2 hectare landbouwgrond waarop pinda’s en coos geteeld wordt. De inkomsten worden gebruikt voor uitgaven voor de hele gemeenschap zoals het financieren van noodgevallen. Torro Bah heeft al eerder met succes een beroep gedaan op de Antwerpen Banjul Challenge. Met de maart 2012 Challenge ontving dit dorp een donatie uit de veilingopbrengst 216.000 Dalasis (5.538 Euro) van de auto van team Aulek Gins (1309). Hiermee kon een complete waterpompinstallatie met zonnepanelen gebouwd worden en de plaatselijke moskee kon opgeknapt worden.

Vanuit de dorpsgemeenschap is nu de dringende behoefte geuit voor een ambulance.

1. Samenvatting:

De ambulance zal ongetwijfeld de toegang tot de gezondheidszorg optimaliseren voor patiënten in het dorp, door hen te evacueren uit hun huizen om standaard medische voorzieningen te bekomen voor gespecialiseerde en kritische casemanagement.

Op te merken dat het voorgestelde voertuig de afstand 40 km tussen het dorp en het ziekenhuis dat naar verwachting constant slachtoffers, zoals de bevallingen, en ernstige ongevallen nodig onmiddellijke medische ingrepen te verminderen zal dekken.

Daarom is er aandacht voor de wens van de dorpsbewoners te zorgen voor een gezonde bevolking die kan bijdragen aan de economische empowerment initiatieven tot ontwikkeling van het land.

2. Achtergrondinformatie van het project

 De begunstigde dorp genaamd Toro Bah, die is gelegen op de North Bank in Gambia met een oppervlakte van 300mqs en naar schatting 3500 bewoners. Het dorp is ook verondersteld om de moeder Dorp van de vele dorpen rond het met een 600-jarig bestaan ?€??€?sinds haar oprichting tot datum op basis van historische feiten van Village afstammelingen zijn. De belangrijkste activiteiten en cultuur zijn voornamelijk landbouw en de koran memoriseren als het herbergt ook de Koran onderwijs en andere culturele programma's voor veel kinderen en jongeren uit andere dorpen.

De gezondheidstoestand van de gemeenschap is een punt van aandacht als het dorp uit te breiden haar belofte om de gezondheid van organisaties en gewaardeerde instellingen in deze jaren om de gezondheidsproblemen van de Village te pakken met de voorgestelde subsidies aan een gezondheidspost samen te stellen met de donatie van een ambulance te dekken de lange afstand (40 km) naar de belangrijkste gezondheidsproblemen faciliteit bij Kerewan om verslechterende gezondheidstoestand en slachtoffers te verzachten het dorp ontmoet jaarlijks.

3. project doelstellingen

 - Om mensen te bevorderen en te motiveren om bijdragen te leveren aan de ontwikkeling van de gemeenschap en de natie als geheel door het verstrekken van toegang tot de gezondheidszorg voor iedereen.

- Een beschikbare ambulance die patiënten toegang geeft tot standaard zorg op de kortst mogelijke tijd.

- Opbrengsten uit fondsenwerving en inkomsten genererende activiteiten zoals landbouwvoertuigen te behouden.

 

4. Project Activiteiten

- Tijdige onderhoud te houden geschonken voertuig.

- Beoordeling en evaluatie verslag over de activiteiten van het voertuig.

- Farming activiteiten tuinbouw tuinen.

 

Implementatie 5. Project en beheersplan

- Village Development Committee verantwoordelijk voor de maandelijkse voertuig check-up.

- Een gegarandeerde 20 liter diesel / benzine te betalen voor de maandelijkse tanken van het voertuig door de dorpsgemeenschap.

- Village rekening zal worden ingesteld om grote uitgaven van het voertuig inclusief onderhoud kosten te dekken, met het toezicht van de dorps commissie.

 

6. Project Outcomes

- Massive vermindering van de overdracht van de ziekte onder de mensen in het dorp.

- De verwachte vermindering van de slachtoffers, zoals bevallingen en andere  gezondheid zaken per jaar.

- Voertuig in goede vorm en bedrijfsomstandigheden door middel van haalbare maatregelen uit de gemeenschap worden gehouden.

Project management team names and contacts.

 

1. Alasan Gaye (V.D.C Chairman)

+220  6594553

2. Isatou Jallow

+220  7199148

3. Tafsiru Loum

+220  3131568,        tafloum33@gmail.com

4. Momodou Loum

+220  7071125

Editie Startnummer Veilingopbrengst Cash donatie    
1 oktober 2016 1907 € 0,00 € 0,00 Directe donatie ambulance
Totaal   € 0,00 € 0,00  

€ 0,00

Terug
^