Deelnemen

Toubakuta, Bouw basisschool

Toubakuta is gelegen in de West Coast Region Combo East, en valt onder de Jiboro ward. Toubakuta is op 8 kilometer gelegen van Brikama en heeft een populatie van 1750 vrouwen en 1500 mannen, in totaal 3250 inwoners. De dichtstbij zijnde basisschool is in het op 6 kilometer afstand gelegen dorp Kuloro. Dat is vooral voor de allerkleinsten te ver om te lopen. Bovendien ook veel te gevaarlijk door het toenemende verkeer op de nieuw geasfalteerde wegen. Er is een zeer sterke Early Childhood Development (ECD) programma in Tubakuta van waar de kinderen door moeten stromen naar een Lower Basic School die niet beschikbaar is op het moment.

Dus is er grote behoefte aan de bouw van een basisschool.
Het ministerie van basis- en secundair onderwijs heeft intussen groen licht gegeven voor de bouw van deze school.
Ook is er al een bouwperceel aangekocht. Ook zijn er gedetailleerde plannen voor een schoolgebouw met 6 klaslokalen, onderverdeeld in twee blokken van elk 24x6 meter, vier kantoorruimten voor de onderwijskrachten, een bibliotheek en een staff room. Uiteraard is er ook een sanitair blok voorzien van 6x3 meter.

Zie voor begrotingsdetails de beschrijving in fotoalbum.
Opdrachtgever: Toubakuta Village Development Comité
Kontaktpersoon: Buba Sonko (Public relation Officer)
Phone 7776019/9059290
Financieel verantwoordelijke: Modou Jatta (Toubakuta Jiboro Ward)
Phone 7049762
Het Ministerie van Plattelandsontwikkeling Ministry of Lands and Regional Governement, Department of Community Development) volgt de voortgang op van dit project.
Omar Ngum E-Mail: omarsmngum@hotmail.co.uk
Phone: 00220 9991489/7874051

Editie Startnummer Veilingopbrengst Cash donatie    
Totaal   € 0,00 € 0,00  

€ 0,00

Terug
^